Poziv za dostavljanje zahteva za zakup poljoprivrednog zemljišta

Bez autora
Oct 15 2012

Sekretarijat za poljoprivredu danas je uputio javni poziv za dostavljanje zahteva za pravo prečeg zakupa sa potrebnom dokumentacijom radi izrade Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2013. godinu. Zahteve za pravo prečeg zakupa sa potrebnom dokumentacijom mogu dostaviti sva pravna i fizička lica koja su vlasnici funkcionalnog sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje, ribnjaka, višegodišnjih zasada starijih od tri, a mlađih od 15 godina u rodu, vinograda starijih od tri godine, a mlađih od 30 godina u rodu, funkcionalnih poljoprivrednih objekata, koji se nalazi na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini na teritoriji grada Beograda, kao i pravna i fizička lica koja su vlasnici objekata za uzgoj i držanje životinja i koja se bave uzgojem i držanjem životinja na teritoriji grada Beograda.

Poziv za dostavljanje zahteva za pravo zakupa poljoprivrednog zemljištaSekretarijat za poljoprivredu danas je uputio javni poziv za dostavljanje zahteva za pravo prečeg zakupa sa potrebnom dokumentacijom radi izrade Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2013. godinu.

Zahteve za pravo prečeg zakupa sa potrebnom dokumentacijom mogu dostaviti sva pravna i fizička lica koja su vlasnici funkcionalnog sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje, ribnjaka, višegodišnjih zasada starijih od tri, a mlađih od 15 godina u rodu, vinograda starijih od tri godine, a mlađih od 30 godina u rodu, funkcionalnih poljoprivrednih objekata, koji se nalazi na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini na teritoriji grada Beograda, kao i pravna i fizička lica koja su vlasnici objekata za uzgoj i držanje životinja i koja se bave uzgojem i držanjem životinja na teritoriji grada Beograda.

Korisnici prava prečeg zakupa po osnovu vlasništva na infrastrukturi potrebno je da dostave Komisiji: zahtev za priznavanje prava prečeg zakupa po osnovu vlasništva na infrastrukturi, izvod iz javne knjige o evidenciji nepokretnosti i zapisnik Republičke poljoprivredne inspekcije o stanju i funkcionalnosti infrastrukture.

U slučaju da infrastruktura nije uknjižena u javne knjige o evidenciji nepokretnosti potrebno je dostaviti: zahtev za priznavanje prava prečeg zakupa po osnovu vlasništva na infrastrukturi, zapisnik Republičke poljoprivredne inspekcije o postojanju funkcionalne infrastrukture i dokaz o vlasništvu na infrastrukturi (građevinska, odnosno upotrebna dozvola, odnosno izvod iz prospekta privatizacije (kojim se dokazuje da je ta infrastruktura ušla u procenu vrednosti društvenog kapitala), odnosno izvod iz popisa osnovnih sredstava).

Korisnici prava prečeg zakupa po osnovu uzgoja i držanja životinja potrebno je da dostave Komisiji: zahtev za priznavanje prava prečeg zakupa po osnovu uzgoja i držanja životinja, dokaz o registrovanoj farmi – Rešenje o utvrđivanju veterinarsko sanitarnih uslova ili Registrovano poljoprivredno gazdinstvo sa 15 umatičenih mlečnih krava do 3 godine zakupa, uverenje ili potvrda o zdravstvenom stanju životinja – pribavlja se od veterinarske stanice i uverenje o umatičenim životinjama izdato od Instituta za stočarstvo Beograd i listing o umatičenim životinjama sa brojevima životinja.

Dokumentacija se podnosi u zapečaćenoj koverti na kojoj mora da piše, na prednjoj strani: Sekretarijat za poljoprivredu Gradske uprave grada Beograda, ul. Kraljice Marije 1, XVII sprat, Komisiji za izradu Predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2013. godinu;

Sa naznakom “Pravo prečeg zakupa, uz navođenje gradske opštine i KO”.

Na zadnjoj strani potrebno je da stoji ime i prezime/naziv i adresa podnosioca zahteva za pravo prečeg zakupa.

Rok za dostavljanje zahteva sa potrebnom dokumentacijom je 30. oktobar 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik